• România are azi 7.304 cazuri noi de coronavirus
  • 177 de persoane au decedat în urma infectării, iar la ATI se află 1.093 de pacienți
  • Silviu Negoiță, medic ATI la Spitalul Elias: Decesele sunt, în primul rând, corelate cu severitatea bolii și cu numărul de pacienți aflați la ATI

Astăzi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19: 177. E record de pacienți și la ATI: 1.093. În schimb, scade numărul de noi îmbolnăviri.

Silviu Negoiță, medic ATI la Spitalul Elias: „Este un număr devastator, atât pentru noi cei implicați în lupta COVID, cât și pentru întreaga populație a României. Printre cei 177 sunt și categorii de vârste tinere. Gândiți-vă câte eforturi făcute de echipe care sunt în acest moment la limita puterilor.”

Se fac practic cam același număr de teste, dar avem cu aproape 50% mai puține cazuri, în schimb crește numărul deceselor.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Silviu Negoiță, medic ATI la Spitalul Elias: „Decesele sunt, în primul rând, corelate cu severitatea bolii și cu numărul de pacienți aflați la ATI, care este un număr foarte mare. Scăderea numărului de cazuri noi nu este atât de mare, dinamica nu este imediată. (…) Lucrurile sunt mai complicate. Acești pacienți au nevoie de Terapie Intensivă foarte avansată. Mulți petrec un număr foarte mare de zile la Terapie Intensivă, deci lucrurile sunt departe de a fi controlate. (…) Îmi exprim regretul că mesajul cum că doar o anumită categorie de vârstă, cu o anumită patologie poate deceda, un mesaj extrem de greșit, a pătruns foarte puternic.”