• Vaccinul Pfizer, produs în colaborare cu compania germană BionTech s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90%, în faza a treia de testare
  • Pfizer a declarat că se așteaptă să producă până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021
  • După ce vor ajunge în România, dozele vor fi distribuite către lucrătorii sanitari, ulterior grupelor vulnerabile în partea doua din 2021

Vaccinul Pfizer, produs în colaborare cu compania germană BionTech s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90%, în faza a treia de testare.

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca: „Este esențial să obținem un vaccin, pentru că în absența lui pandemia de coronavirus va continua la nesfârșit.”

Persoanele care au proritate la vaccinare sunt cele trecute de vârsta a treia și care au comobidități și personalul medical care este expus la risc în permanență.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca: „După ce epuizăm această categorie, pentru că mortalitatea cea mai mare e la persoanele vulnerabile, ulterior vor coborî vârsta de vaccinare spre persoanele tinere, care dacă nu vor face forme severe de boala în mod clar participă la transmiterea virusului.”

După ce vor ajunge în România, dozele vor fi distribuite către lucrătorii sanitari, ulterior grupelor vulnerabile în partea doua din 2021.

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca: „Avem o experiență destul de mare când va veni vaccinul, avem aproape un an de pandemie. Vom ști cu siguranță statistic care au fost persoanele care au dezvoltat forme severe, pacienții hipertensivi, diabetici, pacienti care vor trebui să primească cu predilecție vaccinul.”