• Un medic ATI de la Institutul Matei Balş din Capitală a transmis un mesaj pe Facebook, în memoria persoanelor decedate de Covid-19 și explică momentele dificile din spital.
  • Elena Copaciu spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că în aceste zile se stinge în România o întreagă generaţie de bunici luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen.

„Numai dacă aţi şti! …în zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie <end of life care>! Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva”, spune medicul într-o postare pe Facebook.

Elena Copaciu susţine că vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos.

„Pacienţii devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinaţi, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinaţi!”, mai spune Elena Copaciu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ea le transmite românilor că tratamentul cel mai sigur este prevenţia.

„Speraţi în anticorpii monoclonali- nu sunt panaceu universal şi sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaţilor privilegiaţi trataţi precum Donald Trump, nu vă temeţi de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus în vaccinuri? Se pare că vom avea şi antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinară, dar să vedem analiza organismelor FDA şi EMA şi să nu uităm că tratamentul cel mai sigur e prevenţia”, a adăugat medicul ATI.