• Şefa de la Cardiologie 1 – Sibiu a fost internată încă din data de 20 aprilie, fiind diagnosticată cu SARS – CoV-2.   
  • Familia medicului cardiolog a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru transfer la un spital din Germania.

UPDATE: 22:51 Șefa Secției Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă din Sibiu a murit din cauza Covid-19. Femeia se afla în stare gravă și nu era vaccinată împotriva coronavirusului.

Știrea inițială

Dr. cardiolog Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, se află internată, în stare gravă, pe secția ATI Modular COVID a Spitalului Clinic de Urgență Sibiu. Familia a decis ca aceasta să fie tratată într-un spital din Germania. Conform unui protocol, inițial, s-a făcut o cerere către Ministerul Sănătății, dar aceasta a fost refuzată. În aceste condiții, familia a cerut transferul pe propria răspundere, cu un avion, însă, în momentul de față, nu există nicio certitudine că va fi transferată, scrie Turnul Sfatului.

Şefa de la Cardiologie 1 – Sibiu, dr. Gabriela Carmen Eminovici a fost internată încă din data de 20 aprilie, fiind diagnosticată cu SARS – CoV-2.   

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iniţial, a ajuns la Boli Infecţioase şi se declara recunoscătoare colegilor săi pentru dăruire şi implicare. Apoi, când starea de sănătate s-a agravat, a fost transferată la Anestezie şi Terapie Intensivă Modular COVID, din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Sibiu.   

Între timp, însă, familia medicului cardiolog a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru transfer la un spital din Germania, solicitare care nu a fost aprobată, pe motiv că proceduri similare pot fi oferite şi în spitalele din România.   Numai că rudele au declarat că din moment ce nu este posibil transferul cu ajutorul Statului, vor apela la ajutorul comunităţii şi vor face transferul pe propria răspundere.   

De miercuri, 28 aprilie, pe reţelele de socializare s-a demarat o amplă campanie de strângere de fonduri de către colegi şi apropiaţi pentru strângerea a aproximativ 40.000 de euro – costuri care implică transportul asigurat de echipa germană, cu echipamentele necesare.  

Joi, 29 aprilie, sora şefei de la Cardiologie 1 – Sibiu a anunţat că suma necesară pentru transferul cu un avion medical privat a fost strânsă şi că se aşteaptă veşti pentru a fi transportată în afara graniţelor ţării.  

„Aşteptăm veşti de la spitalul Oradea, pentru a pleca cu o aeronavă medicală” „Dragi prieteni şi oameni minunaţi care aţi contribuit la strângerea de fonduri pentru transportul în Germania al doamnei doctor Gabriela Eminovici, dorim să vă mulţumim pentru o mobilizare cum doar comunitatea aceasta o poate face în situaţii de criză, cum ne-a fost dat să vedem de multe ori. Familia doreşte să vă anunţe că toată suma necesară pentru transport a fost strânsă. Momentan, aşteptăm veşti de la spitalul din Oradea, unde a fost transferată, pentru a putea pleca de acolo cu o aeronavă medicală. Aşteptăm stabilizarea doamnei doctor şi sperăm să putem reveni cu veşti pozitive. Momentan, gândurile de bine şi implicarea dumneavoastră sperăm să o treacă şi de următorul pas, critic. Vă mulţumim încă o dată şi revenim”, a postat pe pagina sa de Facebook Adina Valeria Emonovici.