• Medic: Elvețienii nu vin la medic pentru orice chestie
  • Medicii de familie din Elveția îi îngrijesc și pe bolnavii de COVID-19 cu forme ușoare
  • Locuitorii din Elveția nu sunt speriați nici de coronavirus, nici de restricții

Doctorul de familie Cristian Repciuc s-a mutat în Elveția în urmă cu trei ani. Locuiește în Brig, o localitate mică din sudul țării. Pandemia nu l-a speriat. Are grijă și de bolnavii cu forme ușoare de COVID. Și ca să nu intre în contact cu cei necontaminați, îi programează pe unii dimineața, pe alții seara.

Doctorul Repciuc îngrijește bolnavii de COVID fără să ceară statului elvețian spor la salariu și echipament de protecție. Și se miră că în România, colegii lui au asemenea pretenții.

Statul, aici, nu îți furnizează nimic, pentru că nu are ce să-ți furnizeze. Este datoria unui medic să facă ceea ce face. Este o boală, asta e datoria noastră. Unii și-o asumă, alții nu. Aici este vorba de caracter”, a spus medicul român stabilit în Elveția.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cu un sistem medical impecabil și autorități care transmit instrucțiuni clare, locuitorii din Elveția nu sunt speriați nici de coronavirus, nici de restricții.

Simptome, dacă sunt lejere, ei bănuiesc, mă sună, întreabă: eu cred că am corona. Ok. O să lipsesc de la lucru. Ok, nicio problemă. Dar nu vin, elvețienii nu vin la medic pentru orice chestie. Restaranatele nu s-au închis, dar capacitatea este mult redusă. Masca este obligatorie peste tot când intri într-un spațiu public. Pe stradă încă nu este obligatorie, atât timp cât se poate menține distanța de 1,5 metri”, a mai explicat medicul de familie.