Medic, despre sfârşitul pandemiei: 60-70% ar fi un procent minim necesar de imunizare

Sursa: Profimedia

Medicul infecţionist Adrian Marinescu susţine că este necesară imunizarea a 60-70% din populaţie ca să „putem discuta de un moment de încheiere a pandemiei”. În acest moment, în lume sunt în dezvoltare circa 200 de vaccinuri.

Nu doar apariţia vaccinului anti-Covid va fi importantă, ci şi modul în care se va organiza campania de vaccinare.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că va trebui vaccinată mai bine de jumătate din populaţia lumii, pentru ca luminiţa din capătul tunelului să se vadă. El crede că o campanie de informare ar fi binevenită pentru a-i convinge pe cei care se opun vaccinării.

Un vaccin, din momentul în care este obţinut, el trebuie să fie produs pe scară largă, trebuie să fie distribuit, trebuie să fie o campanie pentru fiecare ţară în parte. Trebuie să fie o acţiune care se desfăşoară într-un anumit fel. Probabil că în jur de 60-70%, ar fi un procent minim necesar de imunizare, ca lucrurile, într-adevăr, să se vadă. Să putem discuta de un moment de încheiere pentru pandemie”, a declarat medicul.

În acest moment, la nivel mondial sunt peste 200 de vaccinuri în dezvoltare, în stadii clinice, iar 8 în stadiul final al testării.

Şi în România este în dezvoltare un vaccin, la Institutul OncoGen din Timişoara, în colaborare cu indienii.