• Persoanele cu boli cronice și cele de peste 65 de ani ar trebui să iasă din casă doar dacă este neapărat nevoie
  • Copiii nu răspândesc virusul, așa că școlile ar trebui să rămână deschide, exact cum se întâmplă în Europa
  • În ultimele 24 de ore au fost confirmate 4.848 cazuri noi

Protejarea categoriilor vulnerabile ne vor aduce un beneficiu important, în mod special asupra serviciului de Terapie Intensivă”, a spus medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, la Aleph News, după ce Grupul de Comunicare Strategică a transmis noul bilanț al persoanelor infectate cu COVID-19.

Medicul spune că este greu de anticipat ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni pentru că s-au impus măsuri restrictive, mai ales pentru București.

Am rezerve în privința închiderii grădinițelor și a claselor primare. Școala până în clasa a IV-a are beneficii importante și s-a dovedit că această categorie de vârstă nu are impact asupra transmiterii infecțiilor în comunitate”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Rafila: Important este să oprim creșterea

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus că în ultimele 24 de ore s-au făcut cele mai multe teste, de la debutul pandemiei.

Asta demonstrează ca sunt tot mai multe persoane care întrunesc criteriile institutului. Circulatia virusului în comunitate e tot mai mare. Săptămânal avem un salt de 500 de cazuri. Daca zilele următoare avem tot numere mari, săptămâna viitoare vom avea mulți pacienți la Terapie Intensivă și ajungem la limita locurilor”, a spus Alexandru Rafila, la Digi 24.

Oficialul OMS subliniat că trebuie văzut dacă măsurile luate au fost eficiente.

Important este să oprim creșterea. Nu putem discuta de un platou dacă noi avem o creștere în fiecare săptămână de plus 500. Dacă rămânem la un platou de 5.000 cazuri pe zi este foarte mult pentru sistemul de sănătate din România”, a mai spus Rafila.

Până azi, în România, au fost confirmate 191.102 de cazuri, în total137.835 de persoane au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 4.848 cazuri noi.

Totalul de decese în România a ajuns la 6.065 de persoane, în timp ce în ultimele 24 de ore au murit 69 de persoane.