• Un medic german crede că „celor nevaccinați anti-Covid-19 nu ar trebui să li se permită să călătorească“.
  • Peter Heinz: „Nu ar trebui să meargă pe stadioane, la bazine de înot sau în supermarketuri fară măști“.
  • Fără vaccinare nu există libertăți. Asta trebuie să știe oamenii“, spune medicul.

Un cunoscut medic german e de părere că celor care nu s-au vaccinat anti-Covid-19 nu ar trebui să li se permită să călătorească sau să participe la alte activități, pentru că răspândesc virusul și sunt un pericol pentru cei din jur, chiar dacă se testează, scrie agenția DPA, citează zeit.de.

Celor nevaccinați nu ar trebui să li se permită să-și scoată măștile. Nu ar trebui să meargă pe stadioane, la bazine de înot sau în supermarketuri fară măști“, a spus Peter Heinz, șeful unei asociații a medicilor din landul german Renania-Palatinat, pentru un ziar local.

Persoanele care nu s-au vaccinat până acum sau care au primit doar prima doză de vaccin nu ar trebui să plece în vacanțe, chiar dacă au un test care arată că nu sunt infectați, consideră expertul german: „Testarea nu protejează. Oricine călătorește undeva cu un test PCR negativ se poate infecta acolo și apoi să se întoarcă cu virusul“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Medicul își argumentează afirmațiile explicând că atunci când celor nevaccinați le este redată libertatea, se pierde șansa de a convinge pe toată lumea să se vaccineze: „Fără vaccinare nu există libertăți. Asta trebuie să știe oamenii“. Cu alte cuvinte, cei nevaccinați sunt un pericol pentru societate și nu ar trebui să beneficieze de aceleași libertăți ca persoanele vaccinate, explică medicul.