• Dr. Craig a scris marţi pe Twitter că mai puţin pacienţi infectaţi cu Omicron au nevoie de oxigen, spre deosebire de primul val din martie 2020.
  • Potrivit lui Spencer, COVID-19 agravează condiţiile medicale preexistente. De exemplu, ar putea declanşa o afecţiune care pune viaţa în pericol, numită cetoacidoză diabetică, la persoanele cu diabet.
  • Persoanele în vârstă cu COVID-19 pot deveni prea slabe pentru a se ridica din pat, nu pot merge şi nu pot părăsi spitalul.

Tulpina Omicron „îmbolnăveşte oamenii într-un mod diferit” în comparaţie cu valurile anterioare de coronavirus, a declarat marţi Dr. Craig Spencer, profesor asociat în medicină de urgenţă la Centrul Medical Irving al Universităţii Columbia, scrie Business Insider.

Dr. Craig a scris marţi pe Twitter că mai puţin pacienţi infectaţi cu Omicron au nevoie de oxigen, spre deosebire de primul val din martie 2020.

Potrivit lui Spencer, COVID-19 agravează condiţiile medicale preexistente. De exemplu, ar putea declanşa o afecţiune care pune viaţa în pericol, numită cetoacidoză diabetică, la persoanele cu diabet.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Persoanele în vârstă cu COVID-19 pot deveni prea slabe pentru a se ridica din pat, nu pot merge şi nu pot părăsi spitalul.

Răspândirea rapidă a noii variante afectează pacienţii în moduri atât de diferite”, a declarat Spencer, referindu-se şa experienţa sa în timpul unei ture la Urgenţele din New York.

Ceea ce este, de asemenea, diferit acum este că, din cauza suprapopulării spitalelor, cazurile de COVID ajung adesea lângă pacienţii pentru care o infecţie ar putea avea efecte dramatice. Spre exemplu, pacienţii cu cancer, la chimioterapie”.

Omicron a cauzat de patru ori mai multe îmbolnăviri

Luni au fost 5.495 de persoane spitalizate cu COVID-19 în New York City, arată statisticile oficiale – de patru ori numărul de acum două săptămâni şi mai mare decât orice punct din mai 2020.

Coşmarul s-a terminat. Touşi, şi această formă este înspăimântătoare”, a declarat Spencer, conform sursei citate.

Încă nu este clar dacă Omicron în sine provoacă simptome diferite faţă de alte variante sau dacă imunitatea de la infecţii sau vaccinări anterioare împiedică tulpina să devină mai severă.

Potrivit lui Spencer, cei mai bolnavi pacienţi cu COVID-19 au fost cei nevaccinaţi: „Dacă nu aţi fost încă vaccinat, acum este cu adevărat momentul”.

Mucio Kit Delgado, profesor asistent în medicină de urgenţă la departamentul de urgenţă al Penn Presbyterian Medical Center, a declarat luni pe Twitter că a observat un „model surprinzător de consistent” în simptome bazat pe lipsa vaccinului.

Delgado a declarat că, din experienţa sa, persoanele nevaccinate sunt „oameni care dezvoltă forme grave şi necesită internarea în spital pentru oxigen”. Dintre aceştia, se numără foarte multe persoane tinere.