• Medicul Dan Georgescu, infectat cu COVID-19 și vindecat, cere ministrului Sănătății testarea gratuită a tuturor pacienților infectați și vindecați de COVID-19 pentru nivelul de anticorpi specifici.
  • Aceasta se poate realiza printr-un Program Național de evaluare a imunității pacienților respectivi.
  • Medicul susține că mai multe personalități au beneficiat de terapia cu plasmă hiperimună.

„Vă rog public să declanșați mecanismul instituțional de care dispuneți în calitate de ministru al Sănătății pentru a iniția un Program Național de evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de COVID-19, prin testarea gratuită pentru aceștia a nivelului de anticorpi specifici”, a spus Georgescu.

Acesta a afirmat că un simplu cetățean ar trebui să înțeleagă că noul tip de terapie se adresează tuturor cazurilor grave, nu doar personalităților.

„Dar oare există suficientă astfel de plasmă pentru toți cei care ar avea nevoie? Nu prea, din moment ce se califică pentru acest tratament măcar pacienții între 50-90 ani, fie ei sănătoși și cu viață sportivă, fie ducând în spate o căruță de boli cronice”, a mai spus Georgescu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a explicat că ar exista suficientă plasmă doar că nu s-a gândit încă nimeni la această soluție.

„Știu, costă! Știu, procentul de pacienți vindecați și care au dezvoltat imunitate este relativ mic. Dar descoperirea fiecărui nou subiect având posibilitatea de a deveni donator de plasmă nu trebuie ratată. Pentru că dă o șansă unui alt nefericit afectat de această boală pervers de necunoscută încă”, a precizat Dan Georgescu.

Acesta anunță că, din postura de medic infectat și vindecat, se oferă să se înscrie benevol în acest viitor program, în beneficiul viitorilor pacienți gravi.

Dan Georgescu este medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.