Dr. Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca ” Onești a spus, miercuri, la „Marius Tucă Show”, că vaccinarea nu oprește pandemia, iar în spitale ajung „tot mai mulți vaccinați”.

„Decidenții ar trebui să ia în considerare că la un moment dat pot fi întrebați pe ce baza au susținut afirmația că cineva care are certificatul verde poate intra sau poate participa la o anumită activitate având în vedere că persoana putea fi contaminată. Și acest lucru este evident. Și o să spună pentru că era vaccinat. Și o să vin să răspund nu ați văzut cât de mulți oameni au făcut boală și el transmis-o? Noi dăm așa-zisul certificat verde ca să oprim transmiterea. Dacă vrem să oprim transmiterea acest lucru nu funcționează. Vaccinul nu funcționează în oprirea transmiterii. Spitalele se umplu tot mai mult și avem multe cazuri și de vaccinați. Ei transmit boala”, este de părere medicul.

Ea afirmă că este împotriva vaccinării obligatorii.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Cred că sunt mai recent vaccinată decât mulți de aici. Nu cu vaccin anticoronavirus, ci cu alte vaccinuri. Făcând tot felul de activități mă confrunt cu diverse situații și m-am vaccinat recent antitetanic și antirabic. Principiul vaccinării cui pe cui se scoate este genial. Problema nu este cu vaccinurile în general și nici măcar cu acest vaccin. Problema mea este cu vaccinare obligatorie. Eu sunt împotriva proiectelor de lege care doresc să impună vaccinarea”, a spus medicul.

Mai mult, Dr. Oana Mihaela Secară este de părere că această boală nu poate fi eradicată.

„Am înțeles că toată populația va avea contact cu virusul, mai devreme sau mai târziu. Cunoscut sau necunoscut. Indiferent dacă va avea o formă simptomatică de boală sau nu. Am înțeles că este o boală care nu poate fi eradicată, ca orice viroză respiratorie. Am fost tot timpul acuzată de această analogie, dar este ușor de înțeles de cei care nu sunt educați în domeniu. Analogia cu gripă sezonieră. A reușit cineva să facă acest lucru? Să ajungă la eradicarea gripei? Cu tot cu vaccin. Nu. De ce? Pentru că este un virus și în cazul acel virus este versatil și cu transmitere respiratorie”, a declarat cadrul medical, la Aleph News.

Infecționistul a punctat că măsurile restrictive sunt elemente de încetinire a momentului când diferite categorii de populație se întâlnesc cu virusul.

Orice lockdown va încetini acest proces, după care se va prelua de la punctul la care rămăsese. De obicei, în sezonul rece se întâmplă să vedem mai clar. Se vor întâlni cu virusul și se vor manifestă aceste simptome. Da, există și persoane asimptomatice, persoane care au simptome ușoare, persoane cu forme medii severe și critice. (Carantina n.red.) poate avea cel mult pe efectul de a proteja sistemul de supra-aglomerare. Fenomenul nu se oprește până când toate organismele nu vor avea echipament imun”, afirmă dr Oana Mihaela Secară.