Medicamentele contra COVID ar putea fi disponibile în Marea Britanie până la Crăciun

Colorful drug pills on blue background, pharmaceutical concept Foto: Mediafax
  • Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar putea fi disponibilă până la Crăciun în Marea Britanie. 
  • Molnupiravir, cunoscut şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibil în următoarele săptămâni, relatează The Sun.
  • Sunday Telegraph raportează că spitalele şi medicii de familie vor primi o serie de medicamente anti-Covid, pentru a se asigura că tratamentul ajunge la pacienţi cât mai repede posibil, odată ce sunt confirmaţi pozitivi.

Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar putea fi disponibilă până la Crăciun în Marea Britanie. 

Molnupiravir, cunoscut şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibil în următoarele săptămâni, relatează The Sun.

Luna trecută, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat că pastila Molnupiravir este „sigură şi eficientă” în reducerea numărului de spitalizări şi decese la persoanele care au luat contact cu virusul. Marea Britanie este prima ţară din lume care a autorizat utilizarea lor.

Sunday Telegraph raportează că spitalele şi medicii de familie vor primi o serie de medicamente anti-Covid, pentru a se asigura că tratamentul ajunge la pacienţi cât mai repede posibil, odată ce sunt confirmaţi pozitivi.

Conform datelor din studii, 7,3% dintre persoanele infectate cărora li s-a administrat Molnupiravir au ajuns la spital, comparativ cu 14,1% dintre persoanele cărora nu li s-a administrat medicamentul.