Medicamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID trimise de Franţa au ajuns în România. Arafat: „Pentru noi e un ajutor enorm”

Foto: Profimedia

Medicamentele şi echipamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID oferite de Franţa au ajuns în România. Recepţia ajutorului a fost făcută de ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa doamna Laurence Auer şi secretarul de stat, şef al DSU, Raed Arafat.

Ambasadorul Franţei în România a participat duminică la evenimentul de la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani.

„Sunt medicamente pentru reanimare, mecanismul european de protecţie civilă merge foarte bine”, a declarat Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România

Şeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Pentru noi este un ajutor extraordinar, arată solidaritatatea europeană în momentele dificile… Dozele sunt pentru pacienţii sedaţi de la Terapie Intensivă, sunt medicamente de mare importanţă, vor ajunge pentru un timp suficient”, a explicat Raed Arafat.

Şeful DSU a mai dezvăluit ce se va întâmpla cu medicamentele aduse din Franţa.

„Vor ajunge la Unifarm, la zona refrigerată. Ministerul Sănătăţii va face planul de distribuire şi Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a mai anunţat că, în prezent, autorităţile române vorbesc cu Polonia şi Ungaria pentru noi transferuri de pacienţi COVID. De asemenea, România a primit oferte de ajutor şi din alte ţări, a precizat Arafat.