• Corpul uman trimite semnale pe care oamenii nu le observă și care se pot sfârși în cel mai bun caz prin boală, în cel mai rău caz prin tragedie.
  • Puțini oameni înțeleg că organismul nostru este atât de inteligent încât poate avertiza despre o catastrofă iminentă cu orice organ, inclusiv cu inima.
  • Cardiologul Anna Korenevich a numit semnele neobișnuite ale unui atac de cord pe care majoritatea oamenilor nu le asociază cu inima, ci le atribuie oboselii și arsurilor la stomac.

Corpul uman trimite semnale pe care oamenii nu le observă și care se pot sfârși în cel mai bun caz prin boală, în cel mai rău caz prin tragedie.

Puțini oameni înțeleg că organismul nostru este atât de inteligent încât poate avertiza despre o catastrofă iminentă cu orice organ, inclusiv cu inima.

Cardiologul Anna Korenevich a numit semnele neobișnuite ale unui atac de cord pe care majoritatea oamenilor nu le asociază cu inima, ci le atribuie oboselii și arsurilor la stomac.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Atacurile de inimă pot fi cauzate de arsuri la stomac

Cardiologul a spus că disconfortul toracic este un semn ciudat care precede un atac de cord. Dintr-un anumit motiv, oamenii cred că doar durerea ascuțită, amorțeala sau scurtarea respirației pot fi semne ale unui atac de cord.

Dar disconfortul toracic nu se exprimă atât de clar încât să îi acorde atenție. Între timp, arsura, greutatea, senzația de apăsare în piept sunt semnale că ceva se întâmplă cu inima. Dacă aceste semne apar în timpul efortului fizic, mersului, urcării scărilor (chiar și până la etajul 3) – acesta este un motiv serios pentru a contacta un cardiolog.

Este adevărat că senzația de arsură și lipsa de respirație trec repede atunci când ne întindem puțin, dar nu există nici o garanție că, de exemplu, următoarea urcare la etajul dorit va fi ușoară și fără consecințe.

Dacă ești un bărbat de peste 40 de ani, emotiv, nervos, lucrezi mult, ești prea responsabil și încă fumezi și faci puțin sport, atunci ești 100% pacientul unui cardiolog. Prin urmare, este necesar să reacționăm imediat (la acest simptom) și să mergem la medic pentru ca acesta să nu se transforme într-o catastrofă coronariană și în moarte mai departe”, a declarat Anna Korenevic.

Trezitul dimineața devreme cu senzație de arsură

Adesea, acest semn apare la oameni chiar dacă nu a existat nici o activitate fizică, dimpotrivă, greutatea și senzația de arsură pot apărea dimineața devreme, când o persoană încă doarme. De exemplu, o persoană se poate trezi brusc la ora 5 sau 6 dimineața și nu mai poate adormi pentru că un anumit disconfort interferează cu somnul său. Oamenii spun că această afecțiune este similară cu arsurile la stomac și durează între cinci și 15 minute.

Și apoi, brusc, dispare. De aceea, mulți oameni uită de disconfort și nu consultă un medic, deși și acesta este un semnal care nu poate fi ignorat, a precizat expertul.

Renunțarea la țigări și băutură

Din experiența sa vastă de comunicare cu pacienții, Korenevich a aflat despre un alt factor neobișnuit al atacului de cord care nu se regăsește în manualele de specialitate. Cu șase luni până la un an înainte de un atac de cord, aproximativ jumătate dintre pacienții ei (40%) au renunțat în mod neașteptat la fumat și băutură.

Organismul știe deja că există o problemă și spune: Nu te mai otrăvi”, este convins cardiologul. Dar, în ciuda faptului că pacienții au renunțat la dependențe, tot nu pot evita atacurile de cord. Korenevich este convinsă că acest lucru se întâmplă pentru că renunțarea la alcool și tutun nu este suficientă, deoarece prevenirea unui atac de cord depinde de mai mulți factori.