• 11.000 de cabinete de medici de familie din România vor fi scutite de la plata impozitelor pe clădirea în care îşi desfăşoară activitatea
  • Klaus Iohannis a promulgat modificarea Codului Fiscal
  • Legea adoptată de Camera Deputatilor are un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ţinând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local

11.000 de cabinete de medici de familie din România nu vor trebui să mai plătească impozitele pe clădirea în care îşi desfăşoară activitatea, după ce Klaus Iohannis a promulgat modificarea Codului Fiscal privind exceptarea plăţii impozitului pe clădire pentru medicii de familie.

Ce înseamnă asta? Modificarea are ca obiect de reglementare introducerea unei noi categorii de scutiri de la plata impozitului/taxei pentru imobile aferentă clădirilor/spaţiilor din interiorul acestora, în care sunt organizate şi funcţionează cabinete de medicină de familie.

„Preşedintele României a promulgat legea PNL pentru medicii de familie. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege, pe care l-am iniţiat în calitate de parlamentar PNL, alături de deputatul Bogdan Huţucă, privind exceptarea plăţii impozitului pe clădire, pentru medicii de familie“, a anunţat Florin Roman, deputat PNL. 

Vestea vine după ce „până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale şi clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate“. „Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este aşteptată de breaslă, pentru a înlătura inechităţile, dar şi discriminarea cu unităţile sanitare publice, mai ales în contextul greutăţilor de ordin financiar din ultimii ani. Legea adoptată de Camera Deputatilor are şi un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ţinând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local“, a mai spus deputatul. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ