• În timp ce sunt filmați cu o cameră ascunsă, medicii din Wuhan recunosc că au fost puși să mintă în legătură cu virusul.
  • Doctorii mărturisesc că știau de noul coronavirus este mortal și contagios încă din decembrie 2019.
  • Doctor: „Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta”.
  • Imaginile fac parte dintr-un documentar difuzat în această săptămână de ITV: Outbreak: The Virus That Shook The World.

Medicii chinezi au fost filmați cu o cameră ascunsă, în timp ce recunosc că știau cât de periculos este coronavirusul, încă din momentul în care a început să facă ravagii în Wuhan, dar li s-a spus să mintă despre asta, scrie Daily Mail.

În imaginile publicate, doctorii din Wuhan susțin că știau despre decesele cauzate de noul virus încă din decembrie 2019, însă China a informat OMS despre primul deces abia la jumătatea lunii ianuarie.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

De asemenea, aceștia susțin că și-au dat seama că virusul trece la oameni, însă șefii spitalelor le-au transmis într-o ședință „să nu spună adevărul”. Pe lângă asta, autoritățile cunoșteau despre riscul de infectare la sărbătoarea Noului An Chinezesc și cu toate astea au tăcut pentru că voiau „să prezinte o societate armonioasă și prosperă”.

„De fapt, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc.”, afirmă un medic.

Mărturiile vin pe fondul unei presiuni crescânde asupra Chinei după ce un grup susținut de OMS a declarat luni că Beijingul este prea lent pentru a răspunde la focar, la câteva zile după ce SUA a publicat noi afirmații care sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator din Wuhan.

„Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta”, conchide doctorul.