• Medicii spun că nu există tratamente eficiente pentru COVID-19
  • Oamenii trebuie să prevină răspândirea bolii
  • Simine Florescu: „Cu toții suntem pe aceeași parte a baricadei. De cealaltă parte se află boala și chiar moartea

„Singura posibilitate pentru menținerea sub control a infectărilor este respectarea măsurile cu strictețe și responsabilitate. Se va ajunge la măsuri restrictive, până chiar la impunerea stării de urgență”, a spus, la Aleph News, medicul Radu Țincu, medic primar ATI, la Spitalul Floreasca.

Medicul Radu Țincu spune că cifrele de miercuri au fost previzibile.

„Populația trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Știm că este un amestec al cauzelor: toate măsurile de relaxare care nu au fost însoțite de creșterea vigilenței populației, începrea serviciului, începerea anului școlar. Toate acestea, cumulate, au participat la cifrele pe care le avem azi. Va continua creșterea numărului de pacienți”, a subliniat Radu Țincu.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Și directorul medical de la „Victor Babeș” spune că oamenii trebuie să înțeleagă că virusul există și trebuie să se protejeze mai mult.

„Întodeauna există acest risc (să ajungem în situația Italiei, când se alegeau pacienții care merg la Terapie Intensivă- n.red), când un sistem medical este surclasat. Nu vrem să ajungem în zona respectivă. Trebuie și oamenii să înțeleagă acest lucru. Cu toții suntem pe aceeași parte a baricadei. De cealaltă parte se află boala și chiar moartea”, a spus Simine Florescu, director medical al Spitalului „Victor Babeș”, pentru Aleph News.

Simine Florescu a punctat faptul că „pacienții sunt speriați, atât de ce li se întâmplă lor, cât și familiilor lor”.

„Ne-am dori un grad mai mare de responsabilitate, să urmeze sfaturile doctorilor, să încerce să nu transmită și să ia această boală. Nu avem o profilaxie, tratamentele nu sunt clar eficiente în acest moment și tot ce putem face este să scădem transmiterea.”

Medicul Adrian Marinescu susține că e nevoie de întărirea sistemului medical, iar testarea trebuie extinsă.

„Din păcate, 5% sunt cazuri severe, care ajung la ATI. E nevoie de întărirea sistemului medical, testarea trebuie extinsă, dar și de măsurile de prevenție. Ele nu trebuie să fie în plan teoretic, ci în cel practic. Trebui să facem totul cu prudență. E pandemia care se referă la tot mapamondul și nu putem face diferență. Am fi putut avea o situație mai bună decât acum. Nici în vară nu am avut mai multă liniște. Nu cred că aceste activități oprite vor avea un impact așa cum ne-am dori. Într-un oraș aglomerat, cum e Bucureștiul, masca ar trebui purtată și în exterior, nu doar la interior, a declarat pentru Aleph News, medicul Adrian Marinescu.

Până azi, în România, au fost confirmate 142.570 de cazuri, în total111.564 de persoane au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 2.958 decazuri noi. Este cel mai mare număr de noi infectări înregistrat pe teritoriul țări noastre, într-o singură zi.

Numărul total de bolnavi internați în spitale este de 8.303.

Sunt 612 de pacienți la ATI în acest moment, în creștere față de ieri.

Totalul de decese în România a ajuns la 5.203 de persoane, în timp ce în ultimele 24 de ore au murit 82 de persoane. 79 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.