• Toma Avrigean, infectat cu COVID-19, a murit azi-noapte la urgenţă în Deva
  • Pacientul a fost internat 6 zile la spitalul din Orăştie
  • În ultimele 4 zile, starea lui s-a agravat şi avea nevoie de un pat ATI
  • Soţia şi fiica au făcut apel pe Facebook şi au căutat un loc de salvare
  • Medicii au sunat familia, dimineaţă, şi au anunţat decesul

În aşteptarea de a găsi un loc la ATI un pacient a murit. Bărbatul a fost internat 6 zile la spitalul din Orăştie, iar medicii au anunţat familia că l-au pus pe lista de aşteptare. Disperate, soţia şi fiica au făcut apel pe Facebook şi au implorat medicii şi oamenii din orice alt oraş să le ajute.

Barbatul de 67 de ani a fost diagnosticat cu Covid-19 în data de 2 noiembrie. 4 zile s-a tratat acasă, dar starea lui s-a înrăutăţit şi a sunat la urgenţă. A fost dus cu ambulanţa pe secția de interne pentru bolnavii de COVID 19, la spitalul din Orăştie. În ultimele 4 zile, starea lui s-a înrăutăţit.

Barbatul i-a spus soţiei că a aflat de la medici că i s-a mărit ficatul şi are pete pe plămâni. Respira din ce în ce mai greu. Era nevoit să stea în permanenţă cu masca de oxigen pe faţă. Familia a luat legătura cu medicii care au spus că nu au niciun loc ATI disponibil în spital şi că au vorbit la Bucureşti si în alte oraşe, dar nu au găsit nicăieri unul. Aseară, avea o saturație de oxigen de 50%. Medicii au cerut să fie transferat la Deva, a ajuns acolo la Serviciul de Urgență, la ora 3 dimineața avea saturația de 40%. I s-a propus să fie intubat, a refuzat, iar la ora 5 dimineața a făcut stop cardiorespirator și, din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Familia a fost anunţată dimineaţa că a murit acolo.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Încercările fiicei şi soţiei de a-l salva au fost în zadar câtă vreme autorităţile, în 8 luni de pandemie, nu au reuşit să creeze suficiente locuri ATI pentru cei bolnavi.

Soţia şi fiica au făcut apel pe Facebook şi au căutat un loc de salvare

Iată ce spunea Alexandra Avrigean, fiica pacientului: „Iniţial a luat tratament acasă timp de 4 zile, tratamentul consta în Azitrox şi Paracetamol. După cele 4 zile tatăl meu s-a simţit foarte rău şi a trebuit să fie internat la spital a plecat de acasă cu mască de oxigen. Împreună cu mami am sunat peste tot, la toate spitalele de la Timişoara la Arad, Sibiu, Cluj, Oradea, Alba, nu găsim nici măcar un loc. Sper să avem o şansă, vreau să îmi ajut tatăl. Mi-a zis că se simte foarte rău, nu poate respire, ne spune două cuvinte apoi ne închide pentru că nu are aer destul.“

Maria Avrigean, soția: „Căutăm peste tot un loc la ATI, suntem disperaţi, nu mai ştim ce să facem. Nu a mai putut respira, am fost duşi iar la urgenţă. A fost internat. După 2 zile am fost sunată acasă de doctorul care are grijă de soțul meu şi a spus că e într-o stare critică şi că are nevoie de un loc la ATI. Nu au găsit locuri şi l-au pus lista de asteptare şi dacă cumva avem vreo cunoştinţă sau relaţie atunci să încercăm să găsim şi noi un loc la ATI“.