• Premierul francez a anunțat mandatarea unui emisar care să caute medici în străinătate.
  • Peste 4.000 de medici români exersează în Franța.
  • Le Monde Diplomatique: Un medic din doi a părăsit țara.

Printre anunțurile făcute în discursul său de politică generală, prim-ministrul francez Gabriel Attal anunță mandatarea unui emisar care să caute medici în străinătate. Franța se confruntă cu o lipsă acută de medici în special în mediul rural, dar și de specialiști.

De ce ar fi România în primul rand în vizorul guvernului francez?

Există deja foarte mulți medici români în Franța care au probat că sunt capabili. În 2017, erau peste 4000 de medici în români în Franța, iar cifra a continuat să crească. Există un număr limitat de locuri la facultate, deci piața sănătății din Franța duce lipsă de medici. Românii învață foarte ușor limba franceză. Emisarul va pune piciorul în primul rând în România.

Attal a făcut multe anunțuri ieri, unele care pot avea influență asupra politicii din România. Care ar fi cele mai spectaculoase?

Modelul românesc de societate e oarecum copiat după cel francez. Politicienii români se inspiră de multe ori din ce fac cei francezi, și în unele cazuri, chiar e recomandat. Gabriel Attal, care a fost ministrul Învățământului, vorbea ieri despre introducerea uniformelor în școli din următorul an școlar. A fost un subiect dezbătut și în România.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC

De asemenea, ne-am luat după Franța și în suprimarea serviciului militar.

Citește și