Medicii spun că este tot mai greu să-i vindece pe bolnavii de COVID-19 care ajung la spital cu forme severe

Sute de mii de hârtii obligatorii sunt așteptate de școli de la medicii de familie

Eşti pozitiv la COVID-19? Stai acasă, dar vorbeşte cu medicul de familie, chiar dacă nu ai simptome! Altfel, rişti să ajungi la spital, spun medicii care abia mai faţă numărului mare de pacienţi în stare gravă.

Medicul Alexandra Popa, directorul medical al spitalului COVID Caracal, spune că este tot mai greu să-i vindece pe bolnavii de COVID-19 care ajung la spital cu forme severe. În judeţul Olt, 98 de persoane infectate cu COVID-19 au murit până acum.

Alexandra Popa, director medical Spitalul COVID Caracal: “Numărul cazurilor a crescut şi a cazurilor grave. (…)E vorba de pacienţi care, de regulă, întârzie să vină la evaluare la spital sau la testare, care stau simptomatici o săptămână acasă.”

Şi la Craiova, medicii fac apel la bolnavii de COVID-19 să contacteze un medic, chiar dacă sunt asimptomatici. Toate cele 30 de paturi ATI sunt ocupate în spitalele COVID, iar la Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova ajung, zilnic, 300 de persoane.

Cristina Geormăneanu, director medical SJU Craiova: “Tot ce se internează în spitalul nostru sunt pacienţi cu stare generală destul de severă.(…) Clinica de Terapie Intensivă din spitalul nostru este extrem de aglomerată. Nu mai poate primi pacienţi”

Gabriel Zanfir, medic de familie, spune că majoritatea pacienţilor a căror stare de sănătate se agravează sunt cei care au şi alte boli şi ignoră simptomele COVID-19. Supravegherea medicului de familie, chiar şi prin telefon, le poate salva vieţile, spune Gabriel.

Gabriel Zanfir, medic de familie: “Parcă gâfâi, parcă obosesc mai mult. Medicul de familie ştie. Cunoaşte aceste simptome.Îşi dă seama că ceva s-a întâmplat. (…)Putem începe un tratament şi vedem dacă are rezultate . Sau, dacă nu Sau, dacă nu are rezultate, va trebui să sune la 112 şi, prin ambulanţă, să meargă la spital.”

Exit mobile version