• România a ajuns la 374.681 persoane vaccinate
  • 363.426 români au primit prima doză a vaccinului Pfizer
  • 11.255 români au făcut deja ambele doze de vaccin

E drum lung până la primul milion de vaccinări în România. Dacă o ținem tot așa, poate-l atingem de Ziua Îndrăgostiților.

Ritmul nu e cine știe ce, România a vaccinat azi mai puțin decât a reușit ieri. 37.800 e numărul zilei, cu aproape 2.000 de oameni mai puțini decât joi. Șeful campaniei de vaccinare, medicul Gheorghiță, spune că avem cerere pentru următoarea lună. Vaccin să fie!

„Acum sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care trebuie să-și facă rapelul. Suntem cu dozele aproape pe fix. Cât avem pe stoc, atât vom folosi”, spune el.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Deși nu duc lipsă de oameni dornici de vaccinare, medicii spun că puțin ajutor le-ar prinde bine. Ar vrea ca Biserica să se implice și să le vorbească oamenilor despre beneficiile imunizării. În Anglia, unele catedrale s-au transformat în centre de vaccinare.

În acest timp, Pfizer a redus la jumătate volumul vaccinurilor livrate către unele țări europene, România printre ele. Ritmul normal al livrărilor va reveni de săptămâna viitoare, spun oficialii.