• Opt pacienți din pavilionul 5 au murit de vineri până azi
  • Este nevoie de autopsie pentru a fi stabilită cauza decesului
  • 101 bolnavi de Covid-19 erau internați în pavilionul 5

Al optulea pacient din pavilionul 5 de la Matei Balș a murit în această dimineață. Este vorba despre un bărbat de 87 de ani.

„Trebuie să facem o precizare importantă. Singurul mod în care putem să facem o relație de cauzalitate, în ceea ce privește incendiul, va fi în momentul în care avem rezultatul autopsiei. Până atunci, luăm în discuție faptul că decesul a apărut la un pacient care a apărut în pavilionul 5, chiar dacă era la distanță, nu era la același etaj unde s-a produs incendiul. Luăm în calcul, pentru că s-a întâmplat relativ repede după,” a spus medicul Adrian Marinescu în direct la Aleph News.

Adrian Marinescu: „Oricum era un pacient care avea o formă severă cu o evoluție imprevizibilă”

Au fost 101 pacienți în pavilionul 5, opt au decedat de vineri și până acum, aproape 50 au fost transferați în alte spitale, iar ceilalți au rămas la „Matei Balș”. Medicul Adrian Marinescu a declarat că pacienții care au rămas la Institutul „Matei Balș” sunt în stare stabilă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Nu există niciun indiciu că ar avea vreo legătură cu incendiul. Cum știti, cei mai mulți dintre pacienții noștri au forme severe, cu boli asociate. Nu există date care să ne spună că cineva este instabil, din cauza incendiului,” a adăugat medicul.

De asemenea, Adrian Marinescu a precizat că mai există locuri la „Matei Balș”, chiar dacă pavilionul care a ars era cel mai mare din spital.

„Va fi greu. Vom avea un număr mai mic de paturi disponibile. Se vor face internări, dar nu va fi la fel de ușor,” conchide medicul.