• În ultimele 24 de ore au fost 6.481 de cazuri noi de coronavirus.
  • Alți 83 de români au murit după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.
  • La ATI sunt internați 868 de pacienți cu COVID-19.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș” din Capitală, a vorbit despre situația spitalelor în contextul recordului de infecătări cu SARS-CoV-2 din ultimele zile.

„Situația e cam aceeași de câteva săptămâni bune și nu este vorba numai de locurile de la Terapie Intesivă, ci de locurile de internare în general. Adică se lucrează la capacitate maximă și este clar că ce se eliberează, în fiecare zi, se ocupă în prima parte a zilei respective. Se găsesc soluții până la urmă. Dar dacă în săptămânile următoare vom avea multe cazuri, care va fi soluția concretă? E clar că trebuie să fie mai multe spitale în sistemul COVID sau fiecare spital să aibă un circuit dublu. Deci, aceste lucruri ar trebui gândite de acum încolo”, a declarat Adrian Marinescu.

Care este maximum de cazuri pe care l-ar putea susține spitalele

„Nu aș pune lucrurile în felul acesta. Eu cred că măsurile luate trebuie să fie dinamice în așa fel încât în funcție de situație să fie și măsurile luate. Trebuie să luăm măsuri înainte, gândindu-ne că în perioada următoare vor fi în continuare tot multe cazuri. Eu cred că avem experiența ultimelor luni. Sigur, întotdeauna e loc de mai bine. Experriența din ultimul timp ne face să acționăm mai rapid. Vreau să cred că vor fi mai multe locuri disponibile”, a conchis medicul Adrian Marinescu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ