• Medicul Adrian Marinescu a vorbit, la Aleph News, despre strategia de vaccinare din România
  • „Numărul celor care nu vor să se vaccineze va scădea”
  • „Procentul medicilor care vor să se vaccineze este de aproape 100%”

Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la spitalul „Matei Balş”, a vorbit despre strategia de vaccinare pusă la punct în România.

El este de părere că, deşi a fost o situaţie dificilă, procesul se va desfăşura rapid, iar tranşele de vaccinuri vor veni lunar de la Uniunea Europeană.

„Avem şi este obligatoriu ca lucrurile să meargă bine. Aceste probleme au existat peste tot în lume, a fost o provocare. E prima dată când o campanie de asemenea amploare există. Clar că vor fi nişte probleme, dar cred că lucrurile se vor desfăşura aşa cum trebuie.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Din fericire, aceste tranşe vor veni lunar. Eu cred că şi următoarele etape se vor desfăşura rapid.

Este o strategie clară, nu ţine doar de România. Este în concordanţă cu ce se întâmplă în Europa, cu mici diferenţe. Se începe cu personalul medical, pentru că avem nevoie de personalul medical, să nu transmită mai departe. O imunizare ar trebui să fie de minium 70%-80% pentru a închide pandemia cât mai repede”.

Totodată, medicul crede că procentul celor care nu vor să se vaccineze va scădea.

„Lucrurile trebuie să fie transparente. De la o zi la altă, numărul celor care nu vor să se vaccineze va scădea. Probabil şi ceilalţi dacă vor vedea datele îşi vor schimba părerea.

Sunt 20% dintre cei care nu văd realităţile infecţiei virale. În spitale, din cei care lucrează în circuit, procentul medicilor care vor să se vaccineze este de aproape 100%”.