Medicul Adrian Marinescu: „Nu avem suficiente cadre medicale. Soluția spitalelor cu dublu circuit este cea mai potrivită”

  • 9.714 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România.
  • 121 de persoane și-au pierdut viața, iar 1.014 pacienți sunt internați la ATI.
  • În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 37.685 de teste.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, din București, a vorbit despre sutuația locurilor la ATI

La Institutul Matei Balș din București, tot ce înseamnă Terapie Intensivă, dar și Boli Infecțioase, lucrăm la capacitate maximă. Ce se eliberează la ATI se ocupă imediat, pentru că sunt cereri. Vizavi de numărul total de pacienți care sunt la ATI, în mod logic, dacă sunt foarte multe infectări, și asta se întâmplă în ultimele două săptămâni, sigur că va crește în mod constant și la Terapie Intensivă. Eu cred că soluția, vom ajunge în punctul în care toate spitalele vor avea un dublu circuit”, a declarat medicul Adrian Marinescu, pentru Aleph News.

„În afară de patul în sine și de ventilator ai nevoie de personal. Este mult mai simplu să folosești secțiile de Terapie Intensivă pe care le ai deja, cu tot cu personal, și să ai un circuit în așa fel încât să poate să fie văzuți pacienții cu infecție SARS-CoV-2 la toate spitalele care pot din punct de vedere epidemiologic să meargă pe un circuit dublu. Nu avem suficiente cadre medicale. Soluția spitalelor cu dublu circuit este cea mai potrivită”, a completat medicul.