• Dr. Anthony Fauci este specialist în boli infecțioase la Casa Albă
  • El a avertizat cu privire la posibilitatea apariției unei noi explozii de cazuri după Ziua Recunoștinței
  • Milioane de americani au zburat la familiile lor pentru masa festivă

Doctorul Anthony Fauci, specialist în boli infecțioase de la Casa Albă, a avertizat că sarbatorea weekendului de Ziua Recunoștinței ar putea provoca o „creștere” a contaminărilor Covid-19, relatează CNews.

Medicul a amintit că autoritățile sanitare „au încercat să facă populația să înțeleagă că, oricât de dificil ar fi, nu trebuie să organizeze adunări prea mari”.

În ciuda acestor recomandări, medicul se așteaptă ca „în următoarele săptămâni din decembrie, la focarul actual să i se adauge o nouă creștere de cazuri”. „Nu vreau să sperii oamenii”, a spus el, reamintind tuturor că „nu este prea târziu să acționăm”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Pentru a limita riscurile în timpul acestor reuniuni ale familiei, el a îndemnat americanii să „fie atenți până la sosire când se întorc la casele lor”, asigurându-se că respectă măsurile de sănătate eficiente, cum ar fi respectarea distanțării sociale și purtarea unei măști.

Deja se înregistrează creșteri

Aproape 1,1 milioane de americani au zburat cu avionul la familiile lor pentru masa tradițională de Ziua Recunoștinței. Un flux record din martie, a declarat agenția TSA, responsabilă de controlul siguranței aeriene.

Anul trecut, 26 de milioane de americani s-au deplasat să sărbătorească Ziua Recunoștinței. Dacă călătoriile din 2020 sunt, fără îndoială, mai mici, impactul lor asupra sănătății nu pare mai puțin îngrijorător. Într-o altă intervenție televizată, dr. Deborah Birx, coordonatorul guvernamental Covid-19, a declarat că țara se află deja „într-un val post-Ziua Recunoștinței, cu o contaminare de trei, patru și zece ori mai mare în țară”.

În această duminică, Statele Unite au înregistrat cifra alarmantă de 4 milioane de contaminări pentru luna respectivă, dublând cifrele din octombrie. 13 milioane de infecții cu Covid-19 au fost identificate în țară de la începutul pandemiei.