• Pacientul român cu arsuri transferat în Belgia a fost tratat necorespunzător în România.
  • Medicul care îl îngrijește pe pacient, în Belgia, este român.
  • Dr. Ciprian Isacu a lansat un atac dur către colegii din România.

Bărbatul de 51 de ani cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului a fost transferat în Belgia, la Spitalul Charleroi, lângă Bruxelles. Acolo, bărbatul este tratat de medicul român Ciprian Isacu, care a rămas uimit de starea pe care o avea pacientul transferat din țară.

Pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. Medicul Ciprian Iancu a afirmat că pacientul avea deja patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România. Medicul român din Belgia își acuză colegii din țară că i-au trimis pacientul cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni!”

Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție prin Skype, la Digi24.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Bărbatul a atins firele de înaltă tensiune

Bărbatul de 51 de ani a fost transferat de la Constanţa la Iaşi, pe 21 ianuarie. Acesta avea arsuri pe aproximativ 70 % din suprafaţa corporală, după ce a urcat pe un vagon pentru a-l verifica şi a atins firele de înaltă tensiune. Incidentul a avut loc în staţia CFR din portul Constanţa. De la Constanţa la Iaşi a fost transferat cu elicopterul, iar mai apoi a fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon.