Medicul care îl tratează în Belgia pe pacientul român cu arsuri, șocat: „Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele. Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”

smurd
  • Pacientul român cu arsuri transferat în Belgia a fost tratat necorespunzător în România.
  • Medicul care îl îngrijește pe pacient, în Belgia, este român.
  • Dr. Ciprian Isacu a lansat un atac dur către colegii din România.

Bărbatul de 51 de ani cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului a fost transferat în Belgia, la Spitalul Charleroi, lângă Bruxelles. Acolo, bărbatul este tratat de medicul român Ciprian Isacu, care a rămas uimit de starea pe care o avea pacientul transferat din țară.

Pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. Medicul Ciprian Iancu a afirmat că pacientul avea deja patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România. Medicul român din Belgia își acuză colegii din țară că i-au trimis pacientul cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni!”

Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție prin Skype, la Digi24.

Bărbatul a atins firele de înaltă tensiune

Bărbatul de 51 de ani a fost transferat de la Constanţa la Iaşi, pe 21 ianuarie. Acesta avea arsuri pe aproximativ 70 % din suprafaţa corporală, după ce a urcat pe un vagon pentru a-l verifica şi a atins firele de înaltă tensiune. Incidentul a avut loc în staţia CFR din portul Constanţa. De la Constanţa la Iaşi a fost transferat cu elicopterul, iar mai apoi a fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon.