• Medicul Cătălin Denciu a fost premiat de OMS la întâlnirea anuală
  • Românul a fost premiat pentru dăruire, sacrificiu și exemplu
  • 115.000 de medici din întreaga lume au murit în pandemie

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost premiat în cadrul întâlnirii anuale a Organizației Mondiale a Sănătății.

Cătălin Denciu: „Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoasșterea muncii și a contribuției mele din partea OMS. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea. Mi-am făcut datoria față de pacienții și de colegii mei.”

Cătălin Denciu începe să vorbească la 2:18:02

Doctorul Cătălin Denciu este specialist de terapie intensivă în România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut și îngrijea bolnavi de Covid când a izbucnit un incendiu la spital. Zece pacienți au murit în incendiu. Și, încercând să îi salveze pe ceilalți, doctorul Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Cătălin Denciu a fost declarat eroul anului 2020 în Belgia, unde a fost dus pentru a fi salvat. Statul român, din cauza căruia s-a aruncat în foc, nu i-a putut asigura tratamentul.