• Pe lângă cei 10 pacienți care au murit, alți 7 au fost salvați și vor fi transportați la Spitalul Județean Iași
  • Pacienții erau tratați pentru COVID-19
  • Ministrul Sănătății spune că este posibil ca focul să fi pornit de la un scurt circuit

UPDATE 23.30 – Surse guvernamentale spun că au acordul Spitalului Militar Regina Astrid din Belgia pentru transferul medicului cu arsuri. Este pregătită o aeronavă MAPN pentru transferul medicului.

UPDATE 23.00 – Medicul are 48 de ani și a fost coleg de facultate cu minstrul Nelu Tătaru, conform Digi24. Are arsuri pe 80% din suprafața corpului, iar în această noapte o aeronavă a MAPN îl va transfera la Spitalul Floreasca într-un pat de mari arși pentru a primi îngrijirile necesare. Viața lui este în pericol.

UPDATE 21.20 – Medicul aflat în stare critică va fi transferat de la Iași la Spitalul Floreasca din București.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii sunt în stare critică, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„Ce vă pot spune la acest moment este că zece pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Lucian Micu.

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva din flăcări. El a scos din celălalt salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a mai adăugat managerul spitalului.

Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul.