Profesorul Didier Raoult a vorbit, într-un interviu acordat publicației CNews, despre vaccinul anti-Covid. „Dacă ne-am distra făcând acest vaccin obligatoriu, ați avea o revoluție”, spune directorul Institutului de Boli Infecțioase al Spitalului Universitar din Marsilia.

Emmanuel Macron a promis, în timpul unui discurs din 24 noiembrie, că nu va face obligatoriu vaccinul împotriva Covid-19. „Vreau să fiu clar: nu voi face vaccinarea obligatorie”, a spus el. Premierul a cerut însă francezilor săptămâna trecută să fie „cât mai mulți” în ceea ce consideră a fi „un act altruist”.

Sceptic cu privire la vaccinuri, profesorul Didier Raoult spune că „deocamdată este science fiction, este publicitate” și că nu există suficiente date concrete pentru a putea trage o concluzie.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

„Programul pe care l-am citit mi se pare a fi science fiction. Până acum, am văzut mai ales multă publicitate. Nu am văzut un articol științific, aștept să văd date reale. Pentru vaccinurile foarte utilizate, cum ar fi gripa, știm că publicul țintă reacționează destul de prost, deoarece imunitatea se degradează odată cu vârsta. Fiecare 10 ani sunt asociati cu o scădere de 10% a reacției la vaccinul împotriva gripei”, a explicat medicul Didier Raoult în interviul pentru CNews.