• Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, medicul Dorel Săndesc, afirmă că este important să ne asigurăm de respectarea măsurilor restrictive în pandemie
  • Forțele de ordine ar trebui să se concentreze mai mult pe aglomerațiile din magazine
  • După 2-3 săptămâni de la sărbătorile pascale, incidența infectărilor cu noul coronavirus ar putea crește din cauza relaxărilor, este de părere medicul Săndesc

Medicul ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, Dorel Săndesc, a explicat într-un interviu pentru Pressalert.ro că măsurile care se pot lua pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul SAR-CoV-2 sunt deja cunoscute și dacă vor fi respectate într-un procentaj suficient, vor apărea și efectele.

„La noi s-a procedat invers. S-au făcut trei măsuri, dar ele nerespectându-se s-a escaladat, s-au făcut încă trei măsuri, și încă trei. S-au făcut nouă măsuri de prevenție, dar niciuna din ele nu era respectată suficient. Deci în loc să escaladăm lista de măsuri restrictive, este mult mai important să ne asigurăm de respectarea lor, și atunci vom putea avea rezultate cu o listă de măsuri mai mici”, afirmă doctorul.

Medicul Săndesc ar fi vrut ca autoritățile să se concentreze mai mult pe evitarea aglomerațiilor din magazine.

„De multe ori, faptul că forțele de ordine se concetrau mai mult pe marginile localităților îi împiedica să fie atenți la marile aglomerări din interior. Cred că dacă s-ar evita aglomerația din spațiile unor agenți economici, acolo se poate câștiga mult. Când a crescut lista restricțiilor până la urmă am văzut un rezultat. Dar e foarte important și în continuare să avem grijă, pentru că eu sunt îngrijorat”, explică dr. Săndesc.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Relaxarea de sărbători ar putea duce, ulterior, la o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Entuziasmul pentru vaccinare scade, vedem o relaxare de sărbători, și această cumulare de factori ar putea să însemne o creștere a incidenței infectărilor la două – trei săptămâni după sărbători”, este de părere medicul timișorean.