Medicul Radu Țincu: „Sunt foarte multe perspective pentru apariția unui val 4”

Sursa: Mediafax Foto

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a afirmat că sunt șanse mari ca în România să vină și al patrulea val pandemic.

„Valul 4 de care vorbiți poate să apară și sunt foarte multe perspective din acest punct de vedere, pentru că avem o nouă variantă, varianta indiană, și avem, iată, o scădere a campaniei de vaccinare. Acest lucru poate să predispună ca în toamnă să avem o creștere a numărului de cazuri”, a declarat medicul Radu Țincu, potrivit b1.ro.

„Covid-19 nu este o boală ușor de suportat”

De asemenea, medicul Radu Țincu crede că vaccinul e singura posibilitate de a controla această pandemie.

„Cred că varianta cea mai logică și normală în 2021 este să folosim vaccinul, care reprezintă singura posibilitate la acest moment de a controla această pandemie. Pentru că un COVID-19 care este simptomatic și produce simptome, din păcate, nu este o boală ușor de suportat. Pacientul respectiv are o simptomatologie care, din păcate, îi creează un disconfort. Cred că varianta cea mai logică și normală în 2021 este să folosim vaccinul, care reprezintă singura posibilitate la acest moment de a controla această pandemie”, a adăugat medicul.