• Agenția Europeană a Medicamentului anunță procedurile de evaluare.
  • Decizia pe care o va lua Agenţia Europeană va fi implementată în toate cele 27 de state membre.
  • Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a participat la discuții și a adresat întrebări.

A avut loc prima audiere publică la Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru aprobarea de urgenţă a vaccinului Pfizer/BioNTech. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a participat la discuții.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov: „Audierile au fost extrem de bine organizate. Au fost permise și întrebări din partea publicului. Din cele 200 și ceva de aplicații au fost selectate 15, iar eu am fost una dintre ele.”

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov: „Am adresat patru întrebări, pentru că am avut patru minute la dispoziție. Am întrebat despe felul în care anticorpii, odată furnizați, oferă suficientă protecție, astfel încât ei să fie transmiși transplacentar pentru viitoarele mame, astfel încât și copiii să fie protejați.”

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

A doua întrebare a fost dacă vaccinurile sunt gândite să protejeze vârstnicii, întrucât ei au o îmbătrânire a sistemului imunitar, ceea ce îl face să reacționeze mai greu. Răspunsul a fost că studiile arată o eficiență foarte bună a vaccinului la bătrâni.

Această audiere este doar primul pas și o dovadă de transparență.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov: „Nu știm cât de repede va fi aprobat, dar probabil foarte repede. Avem experiența din alte țări în care vaccinarea începe înaintea celor din UE.”