Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a statbilit că pot fi listate drept efecte adverse rare ale vaccinului AstraZeneca cheagurile de sânge neobișnuite și nivelul scăzut de tromobocite. Medicul Tudor Toma, stabilit la Londra, a vorbit la Aleph News despre anunțul EMA.

„Este vorba despre o reacție foarte, foarte rară. În Marea Britanie au fost vaccinate 30 de milioane de persoane cu serul de la AstraZeneca și au fost doar 30 de cazuri cu aceste tromboze. În medicină nimic nu este 100% sigur. Sunt alte medicamente pe care le luăm zi de zi, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul care au o structură de risc mai mare decât acest vacci”, a spus Tudor Toma, medic la Londra.

De asemenea, medicul a subliniat faptul că beneficiul vaccinului este superior în comparația cu riscurile la care sunt supuse persoanele care se infectează cu SARS-CoV-2.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Din această perspectivă, vaccinul este sigur. În comparația cu riscul de a face boala, beneficiul este net superior pentru vaccinare. (…) Dacă apar simptome după vaccinare, vom ști să le tratăm eficient”, a adăugat medicul.