Mesajul lui Arafat pentru cei care spun despre Covid-19 că este o farsă: Priviți în ochii familiilor celor căzuți

Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Șeful DSU Raed Arafat i-a invitat pe cei care pun la îndoială situaţia în care se află România să privească în ochi familiile eroilor căzuţi la datorie şi să le spună că rudele lor au murit din cauza unei „farse”. Reacţia lui Arafat vine după ce un medic din Olt, diagnosticat cu COVID, a murit.

Şeful DSU Raed Arafat a scris, luni, un mesaj pe Facebook după ce un medic de la Ambulanţa Olt, confirmat cu COVID-19, a murit.

„Azi (luni – n.r.), colegii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt îşi iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, poliţiştii de la IPJ Olt îşi iau rămas bun de la un coleg poliţist care a căzut victimă virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanţa şi doi colegi ambulanţieri din Suceava, căzuţi la datorie tot în urma infectării cu virusul SARS-COV 2”, a scris Arafat pe pagina de socializare.

Acesta le-a transmis un mesaj celor care pun la îndoială acţiunile medicilor şi autorităţilor şi susţin că epidemia este o farsă.

„În ultima perioadă am asistat la discuţii şi atacuri pe reţelele de socializare, şi în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicina, ce înseamnă pandemia şi ce înseamnă virusul cu care ne confruntăm pun la îndoială acţiunile medicilor şi ale autorităţilor fără să ştie ce înseamnă pregătire şi răspuns în astfel de situaţii sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în această perioadă. Invit pe cei care pun la îndoiala situaţia în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o farsă, să privească în ochi familiile celor căzuţi la datorie şi să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei ”, a mai scris şeful DSU.

Un medic în vârstă de 51 de ani de la Ambulanţa Olt, diagnosticat în 20 mai cu noul coronavirus, a murit, luni, la Institutul Naţional „Matei Balş”, din Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean.