Mesajul lui Răzvan Cherecheș despre vaccinul AstraZeneca: „Cred că putem să ne liniștim cu toții”

Sursa Foto: Profimedia
  • Răzvan Cherecheș susține că puține persoane au făcut tromboze după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca.
  • Cherecheș spune că acestea sunt informații oferite de un studiu care a analizat efectele vaccinului.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, susține că potrivit unui studiu care a analizat efectele vaccinului AstraZeneca, puține persoane au făcut tromboze după ce s-au vaccinat. Cred că putem să începem să ne liniștim cu toții, este mesajul lui Cherecheș.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, citează un studiu potrivit căruia 30 de persoane au făcut tromboze din 5 milioane vaccinate cu vaccinul AstraZeneca.

În schimb, 100.000 de persoane au făcut tromboze din 5 milioane care au fost infectate cu COVID-19, mai arată studiul citat de Răzvan Cherecheș.

Alte studii recente arată că vaccinarea reduce semnificativ transmiterea virusului.

„Veste bună – tot mai multe studii încep să demonstreze că vaccinul reduce semnificativ transmiterea virusului, nu doar exprimarea simptomelor
studiu în Scoția pe mai mult de 190,000 membri de familie a peste 140,000 angajați ai sistemului de sănătate au fost mult mai puține cazuri noi și spitalizări din familiile angajaților vaccinați din sănătate față de familiile angajaților nevaccinați de asemenea, s-a observat că riscul pentru familii scade semnificativ după rapel, comparativ cu cei vaccinați doar cu prima doză”
, a explicat, pe Facebook, Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.