• Cabine de testare pentru Covid-19 ermetice, în Israel
  • Testare fără riscuri pentru pacienţi şi personalul medical, la Tel Aviv
  • În Israel se fac, în medie, 10.000 de teste/zi pentru Covid-19

Israelienii au găsit o metodă pentru a face teste pentru Covid-19 care să nu expună la riscuri nici pacienţii, nici personalul medical. Mai mult, se poate face şi economie de echipamente de protecţie.

”Pacientul vine aici, stă în jur de patru minute, apoi poate să plece. Este complet protejat, pentru că membrii personalului nu merg de la un pacient la altul, nici nu trebuie să schimbe echipamentul la fiecare pacient”, spun medicii.

Cabinele etanşe în care stă personalul medical au mâneci imense de cauciuc, care sunt dezinfectate după fiecare persoană care vine la test. Testele sunt procesate şi pacienţii îşi găsesc rezultatele în fişa de sănătate electronică.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Zeci de oameni au fost testaţi în prima săptămână în cabina de testare din Tel Aviv, iar oficialii vor să mai fabrice şi altele. Israelul testează masiv populaţia, în speranţa că va putea redemara economia cât mai curând, cu o medie de 7-10.000 de teste zilnic. Recordul a fost de aproape 12.000 de teste într-o zi, iar israelienii au ambiţia să ajungă la 30.000 de teste. Din cei 13.362 de oameni testaţi pozitiv, doar 176 au murit până acum în Israel.

Sursa foto: Profimedia