• 50–75% dintre adulți au raportat că au avut cel puțin o durere de cap pe an.
  • Durerea de cap cauzată de o tumoră cerebrală poate fi extrem de intensă.
  • O tumoră cerebrală apare atunci când ADN-ul unei celule sănătoase se modifică.
  • Potrivit statisticilor, migrena este a treia cea mai frecventă afecțiune din lume.

Durerile de cap sunt probleme de sănătate frecvente cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Ele pot apărea din varii motive precum infecții, răceli, stres sau oboseală. La nivel mondial, una din 5 femei și unul din 15 bărbați suferă de migrenă.

Ramona Stănescu are 40 de ani și este din București. Ea spune că de 30 de ani se confruntă zilnic cu dureri de cap. De-a lungul anilor a apelat la diverși medici din țară dar și de peste hotare pentru a scăpa de dureri. Cu toate astea, problema ei nu se ameliorează.

Ramona Stănescu, pacient: „Mirosul deranjează, lumina deranjează, vărsături o zi întreagă, la medicamente nu reacționează orice aș lua. Singurul lucru care mai ajută este tratamentul. Tratament care se face de cele mai multe ori cu antidepresive. Dacă am o zi, o dată pe lună în care nu am dureri de cap. Aș vrea să fac totul în ziua aia”

Medicii spun că migrenele și tumorile cerebrale pot fi ușor confundate între ele. Uite ce te sfătuiește medicul neurolog Dan Mitrea.

Dan Mitrea, medic neurolog: „Durerile, de obicei, în cazul tumorilor cerebrale sunt niște dureri matinale. Sunt însoțite și de alte fenomene neurologice sau vegetative cum ar fi greață sau vărsătură o paralizie a unei părți a corpului, o tulburare de limbaj. Există câțiva factori favorizanți. Primul este expunerea la radiații ionizante, adică expunerea la raze X sau raze Gamma”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN