• Părinţii care lucrează online tind să îşi expună mai mult copiii tehnologiei
  • Nu este benefic pentru copiii să fie expuşi timp îndelungat ecranelor
  • Dr. Mihaela Niţă: „Încep să văd copii cu manifestări din spectrul autist din cauza expunerii”

De când a început pandemia, şcoala s-a mutat pe internet. Odată cu trecerea din mediul fizic în cel online, copiii sunt foarte expuşi la efectele ce apar din cauza expunerii îndelungate la ecranele calculatoarelor, tabletelor, ori a telefoanelor.

Medicul Mihaela Niţă spune că din postura de părinte îşi doreşte redeschiderea şcolilor. Din cauza mediului online a observat că mulţi copii au manifestări din spectrul autismului.

Este o întrebare dificilă. Sunt părinte şi îmi doresc şi din postura de părinte să redeschidem şcolile cât mai repede pentru că susţin că un timp de expunere al copiilor la ecrane cât mai scurt este extrem de benefic, mai ales când vorbim de perioade de timp foarte lungi.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Încep să văd la cabinet copii cu manifestări din spectrul autist din cauza, în special, unei expuneri mai mare la ecrane. Părinţi care lucrează online, care nu au ce să facă şi atunci ca să poată să lucreze îşi expun copiii mai mult la tablete, la telefoane. Este o mare, mare problemă din punctul meu de vedere. Educaţia o facem cel mai bine în şcolile fizice”, a spus medicul, la „Ochii pe mine”.