• O versiune hibridă a coronavirusului, care fuzionează o versiune Omicron cu un virus din tulpina Wuhan, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Boston în octombrie.
  • Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA a decis să investigheze activitățile conducerii universității.
  • Statele Unite nu au un control guvernamental asupra cercetării în domeniul ingineriei genetice și al biologiei sintetice.

O versiune hibridă a coronavirusului, care fuzionează o versiune Omicron cu un virus din tulpina Wuhan, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Boston în octombrie, a declarat sâmbătă șeful trupelor de protecție nucleară, biologică și chimică, generalul-locotenent Igor Kirillov, în cadrul unui briefing înaintea celei de-a noua conferințe de revizuire a Convenției privind armele biologice (BWC).

În octombrie, Universitatea din Boston a dezvoltat un coronavirus chimeric bazat pe varianta Omicron și pe tulpina originală Wuhan. Virusul hibrid dezvoltat de americani a ucis 80% din animalele de laborator infectate, provocând simptome neurologice atipice și leziuni pulmonare semnificative”, a declarat Kirillov.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA a decis să investigheze activitățile conducerii universității. Cu toate acestea, potrivit lui Kirillov, experimentul Boston” arată că Statele Unite nu au un control guvernamental asupra cercetării în domeniul ingineriei genetice și al biologiei sintetice.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ciuda riscurilor biologice ridicate, cercetarea a fost efectuată cu fonduri guvernamentale americane, dar fără o autorizație corespunzătoare din partea organismului național de supraveghere a biosecurității și biosecurității”, a spus el.