• Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național.
  • Aproape 2.000 de cazuri au fost înregistrate în 29 de județe.
  • Ministerul Sănătății va desfășura o extinsă campanie de informare adresată părinților, în colaborare cu medicii de familie.

Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național, în contextul în care aproape 2.000 de cazuri au fost înregistrate în 29 de județe. Această măsură strategică a fost adoptată pentru a facilita procesul de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni, inclusiv pentru a asigura recuperarea celor care nu au fost vaccinați sau care au o schemă de vaccinare incompletă.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

În paralel, Ministerul Sănătății va desfășura o extinsă campanie de informare adresată părinților, în colaborare cu medicii de familie, cu scopul de a promova o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Citește și