• Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național.
  • Aproape 2.000 de cazuri au fost înregistrate în 29 de județe.
  • Ministerul Sănătății va desfășura o extinsă campanie de informare adresată părinților, în colaborare cu medicii de familie.

Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național, în contextul în care aproape 2.000 de cazuri au fost înregistrate în 29 de județe. Această măsură strategică a fost adoptată pentru a facilita procesul de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni, inclusiv pentru a asigura recuperarea celor care nu au fost vaccinați sau care au o schemă de vaccinare incompletă.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

În paralel, Ministerul Sănătății va desfășura o extinsă campanie de informare adresată părinților, în colaborare cu medicii de familie, cu scopul de a promova o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Citește și