Ministrul german al sănătății: „Nu avem suficiente vaccinuri”

Prețurile vaccinurilor anti-COVID din Europa, publicate din greșeală pe Twitter. Reacția Comisiei Europene FOTO

Ministrul german al sănătății spune că nu sunt suficiente doze de vaccin pentru anul 2022. Germania nu a comandat suficiente vaccinuri și nici nu a stocat suficiente doze pentru a menține campania de vaccinare până în primul trimestru al anului, a declarat marți ministrul Sănătății, Karl Lauterbach relatează CNN.

Autoritățile se tem că cel de-al patrulea val de pandemie din țară ar putea să scape de sub control.

Lucrez de câteva zile pentru a rezolva problema lipsei de vaccinuri”, a declarat Lauterbach pentru postul public de televiziune AFD. „Dar, într-adevăr, nu avem suficiente vaccinuri”.

Anunțul vine în timp ce Germania se luptă cu o creștere a numărului de cazuri care a împins Europa înapoi în epicentrul pandemiei, varianta Omicron, recent descoperită, determinând această creștere.

Vaccinarea ar putea fi obligatorie începând din 2022

Săptămâna trecută, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie.
La începutul acestei luni, țara a interzis accesul persoanelor nevaccinate la toate întreprinderile. Cu excepția celor considerate esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, ca parte a noilor restricții pentru a limita răspândirea virusului.

Cu toate acestea, procentul de locuitori complet vaccinați a rămas la puțin sub 70% timp de săptămâni întregi. Puțini sunt cei care primesc primul vaccin, majoritatea vaccinurilor fiind acum vaccinuri de rapel.
Liderii țării au declarat anterior că vor lua în considerare posibilitatea de a face vaccinarea obligatorie la nivel național începând cu februarie 2022. Deși penuria continuă de vaccinuri ar împiedica probabil un astfel de efort.

Exit mobile version