Ministrul Sănătății, de acord cu pașaportul de vaccinare. „Aş prefera un certificat electronic, care să intre într-un wallet”

vlad-voiculescu Mediafax Foto

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că ar prefera ca autorităţile să emită un certificat electronic celor care se vaccinează, care „să intre într-un wallet pe telefon”. El avertizează că vor fi state care vor condiţiona primirea pe teritoriul lor de certificarea vaccinării împotriva COVID-19.

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aş prefera un certificat electronic. Dacă vreţi să-i spuneţi paşaport… Aş prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuţii la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, spune Vlad Voiculescu la TVR.

El dă ca exemplu de limitare certificarea unei testări la intrarea într-o ţară.

Nu poţi să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Există anumite state care pot impune restricţii. Nu cred că se întâmplă aici”, conchide ministrul Sănătăţii.