• Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că România înregistrează un trend crescător al îmbolnăvirilor de COVID-19, dar precizează că acesta nu este un semn îngrijorător întrucât perioada este una obișnuită pentru apariția virozelor respiratorii.
  • Totodată, Ministrul Sănătății susține că se încearcă verificarea refugiaților „astfel încât să fie identificate persoanele, mai ales copiii, cu boli transmisibile”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că România înregistrează un trend ușor ascendent în privința îmbolnăvirilor de COVID-19, dar că acesta nu este îngrijorător. Oficialul susține că nu este nimic neobişnuit în creşterea numărului de viroze respiratorii în această perioadă.

Avem un trend ușor crescător. Încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creștere îngrijorătoare. Am rămas cantonați în zona aceasta 3.000 – 4.000 de cazuri pe zi și o proporție de 12% de teste pozitive. Sper ca lucrurile să ajungă la normalitate în câteva săptămâni”, a declarat ministrul Rafila.

În ceea ce privește valul de refugiați ucraineni veniți în România, Alexandru Rafila spune că nu sunt probleme deosebite. Totodată, Ministrul Sănătății susține că se încearcă verificarea refugiaților „astfel încât să fie identificate persoanele, mai ales copiii, cu boli transmisibile”.

„Legat de impactul asupra sistemului de sănătate al prezenții cetățenilor ucraineni pe teritoriul României, fiind vorba de solicitări reduse, nu există nici un fel de problemă de acordare a serviciilor de sănătate”, a adăugat ministrul Sănătății.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT