Ministrul Sănătății anunță „controale la sânge” după tragedia din Constanța: 9 din cei 10 pacienți de la ATI au murit

Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila soseste la o ceremonie militara si religioasa de inmanare a Drapelului de lupta Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" prilejuita de aniversarea a 190 de ani de existenta, la sediul Ministerului Apararii din Bucuresti, miercuri, 15 septembrie 2021. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO Sursa: Mediafax Foto

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, vineri, referitor la incendiul din Constanța, că 9 din cei 10 pacienți internați pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase au murit.

E un eveniment nefericit. Preocuparea Ministerul Sănătății a fost de a aloca toate resursele pentru a trasnfera pacienții de la Spitalul de boli infecțioase Constanța. Toți pacienții au fost transferați. Se activează un spital mobil al ISU.

Cauza incendiului va fi stabilită de specialiști. Trebuie să așteptăm raportul”, a spus ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Cseke Attila a precizat că vor fi făcute „controale la sânge” în urma incendiului de vineri.

Cseke Atilla a spus vineri că în urma controalelor desfășurate în toată țara după tragedia de la Spitalul Județean din Constanța, la spitalul din Constanța au fost dispuse două măsuri. Ambele au fost rezolvate în luna august și vizează achiziționarea unor echipamente medicale, a explicat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește implementarea măsurilor privind securitatea, Cseke Atilla a anunțat că așteaptă rezultatele anchetei ISU. Și următoarele măsuri vor fi stabilite în funcție de ancheta pompierilor.

„Trebuie să așteptăm să aflăm cauza incendiului, măsurile trebuie corelate cu cauza”, a declarat Cseke Atilla.

Ministrul Sănătății le-a promis rudelor celor decedați că se va face o anchetă completă.

„Nu pot să le transmit decât condoleanțe și că se va face o analiză la sânge și în funcție de rezultate vor fi luate măsuri”, a precizat ministrul interimar al Sănătății.

Nouă oameni au murit, vineri, în urma unui incendiu puternic care a avut loc la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța.