Ministrul Sănătății nu consideră ca vaccinarea să devină obligatorie pentru cadrele medicale: „Sper să nu fie nevoie de așa ceva”

  • Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă ar fi de acord cu introducerea obligativității vaccinării personalului medical.
  • Ministrul Sănătății a spus că încurajează vaccinarea la toate cadrele medicale.
  • Mihăilă: „Sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat, așa încât obligativitatea să nu fie necesară”.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, consideră că la acest moment nu este cazul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din învățământ. În schimb, politicanul încurajează vaccinarea la toate cadrele medicale pentru că e foarte importantă „și pentru protecția lor, dar mai ales pentru protecția celor din jur”.

„Ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important și pentru protecția lor, dar mai ales pentru protecția celor din jur și sper că încrederea pe care o am eu și pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată și către ei. Nu aș discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat, așa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a afirmat Ioana Mihailă, sâmbătă, în timpul unei vizite în județul Bihor.

Ioana Mihăilă s-a vaccinat cu a doua doză

Ioana Mihăilă a mai precizat, după ce s-a vaccinat cu ambele doze, că stresul că s-ar putea infecta și ar putea să-i îmbolnăvescă pe alții s-a diminuat. Ea a declarat că încurajează toate cadrele medicale să se vaccineze.

„Pot să spun mai multe despre experiența mea personală legată de vaccinare. Pur și simplu, după ce am reușit să fiu vaccinată și cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte, legat de posibilitatea de a face infecția și de a transmite infecția celorlalți, s-a diminuat considerabil”, a spus Ioana Mihăilă.