• În România, au fost vaccinați 303 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.
  • Conform www.data.gov.ro, 69 de copii au primit ser de la Moderna și AstraZeneca.
  • Geta Raț spune că în platforma de înregistrare, are de ales dintre 30 de categorii.

Vaccinurile de la Moderna și AstraZeneca sunt doar pentru adulți. Dar medicii le-au administrat și adolescenților. Asta anunță Guvernul condus de Cîțu care a publicat lista centrelor în care s-a înâmplat. Printre acestea, și unul din Timișoara. Aici, apar patru tineri de sub 18 ani, vaccinați cu AstraZeneca. Medicul coordonator spune că de fapt e o eroare.

Geta Raț, coordonator „Centru de Vaccinare”: „Nu am vaccinat niciun tânăr sub 18 ani deja împliniți. Pacientul este categoria a treia, așa-zis copil, de 41 de ani. Îmi pare rău. Este o greșeală de selectare a categoriei.”

La acest centru sunt administare cam 200 de vaccinuri pe zi. Și pentru fiecare, se introduc o mulțime de date în sistem. Iar platforma este extrem de complexă, așa că medicii se mai încurcă în rubrici.

Mai departe, mergem la categoria a treia, care e ultima categorie, în care intră toată populația, cu diverse variante. Varianta care a fost… asta e ultima cu populația pediatrică. Noi am vrut să alegem de aici, de deasupra ei și din păcate am hașurat-o pe aceasta.

Am solicitat și noi Institutului de Sănătate Publică, cel care administrează registrul național al vaccinării, să spună de ce sunt raportate vaccinări ale minorilor cu AstraZeneca și Moderna. Până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN