• În România există doar 110 autoscări în dotarea ISU.
  • În toată țara sunt doar patru perne pneumatice pentru intervenții la înălțime.
  • La ISU București-Ilfov nu există nici măcar o pernă pneumatică.

Tragedia de la Constanța, unde o femeie a murit sub ochii pompierilor după ce s-a aruncat de la etajul 6 pentru a se salva din flăcări, a scos la iveală lispurile cu care se confruntă pompierii. În România există doar patru perne pneumatice pentru astfel de intervenții. Nici măcar una în București.

Câte autoscări sunt în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență


Edi Popescu, corespondent Aleph News: „La acest moment sunt funcționale 110 autoscări, adică exact acele dispozitive folosite la intervențiile de salvare la înălțime, așa cum ar fi fost necesar și la Constanța. Dintre cele 110, cele mai multe autoscări sunt la ISU București-Ilfov: 13. Însă cum ai zis și tu, nu există perne pneumatice în București. Și nici în Constanța, acolo unde a avut loc tragedia.”

Se schimbă ceva după evenimentul nefericit de la Constanța?


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că este inadmisibil ca în toată țara să existe doar patru perne. Ministrul s-a văzut ieri cu reprezentanți ai IGSU și DSU și le-a cerut acestora să cumpere echipamentele necesare. Bode a precizat că o astfel de pernă pneumatică costă în jur de 40.000 de euro, iar achizițiile pot fi făcute din fonduri europene.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA