• Moderna se pregătește de lansarea vaccinului la nivel mondial, primind deja depozite de 1.1 miliarde de dolari de la guvernele lumii
  • Compania spune că se află în discuții cu inițiativa COVAX, susținută de OMS, cu privire la o propunere de stabilire a prețurilor pe niveluri
  • Moderna a semnat deja acorduri cu țări din America de Nord, Orientul Mijlociu și alte regiuni

Moderna pregătește lansarea vaccinului împotriva coronavirusului, primind deja depozite de 1.1 miliarde de dolari de la guvernele lumii, relatează CNBC, care citează un raport al companiei.

Compania se află în discuții cu inițiativa COVAX, susținută de Organizația Mondială a Sănătății, cu scopul de a stabili un plafon de prețuri pentru vaccinul numit mRNA-1273. Totodată, americanii spun că au semnat deja contracte cu America de Nord, Orientul Mijlociu și alte regiuni.

„Suntem într-un proces activ de pregătire a lansării vaccinului mRNA-1273. Am semnat deja acorduri cu multe guverne din toată lumea”, a declarat Stephane Bancel, CEO Moderna. „Moderna dă asigurări că respectă cele mai înalte standarde de calitate a datelor și că efectuează o cercetare științifică riguroasă”, a adăugat acesta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Moderna a declarat săptămâna trecută că a finalizat înscrierile pentru 30.000 de participanți în etapa finală de testare. 37% dintre aceștia provin din comunități diverse și 42% sunt din categoria de risc.

În luna august, compania americană spunea că o doză de vaccin va costa între 32 si 37 de dolari.