• Companiile Moderna și Pfizer vor avea venituri uriașe de pe urma vaccinului
  • Wall Street estimează că cele două companii vor încasa 32 de miliarde de dolari, doar anul viitor
  • Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat în SUA de FDA

Autorizarea vaccinului și începerea campaniilor de vaccinare la scară largă reprezintă un moment istoric pentru știință, economie și umanitate.

Evenimentul reprezintă, de asemenea, și o lovitură financiară uriașă pentru companiile care au dezvoltat medicamentul, relatează CNN.

Wall Street estimează că cele două companii vor încasa 32 de miliarde de dolari, doar anul viitor.

Pfizer ar urma să obțină venituri în valoare de 19 miliarde de dolari în 2021, după ce vaccinul său va fi aprobat în mai multe țări. Amintim faptul că Marea Biratnie a aprobat vaccinul dezvoltat în parteneriat cu BioNTech. De asemenea, specialiștii financiari mai precizează că în 2022 și 2023, Pfizer va încasa alte 9,3 miliarde de dolari, în cazul în care campania de vaccinare continuă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Datorită vaccinului, Moderna a devenit rapid o companie extrem de cunoscută, fiind evaluată acum la 62 de miliarde de dolari. Aproape necunoscută înaintea pandemiei, acțiunile au crescut cu peste 700% în acest an.

Moderna ar urma să obțină 13,3 miliarde de dolari de pe urma medicamentului. În 2019, compania a avut vânzări de doar 60 de milioane de dolari.